Prej vitit 1990, data 1 dhjetor është caktuar si dita kombëtare e Rumanisë. Kjo ditë përfaqëson festimin e Bashkimit të Madh në Alba Iulia, në vitin 1918, kur u votua bashkimi i Transilvanisë me Rumaninë, çast historik në të cilin u bashkuan të gjithë rumunët ne një shtet dhe u realizua bashkimi shtet-komb rumun.

Tashmë kanë kaluar 102 vjet, dhe viti 2020 përbën për rumunët një çast feste dhe nderimi për kujtimin e të parëve që i’u përkushtuan vendit. 

Rumania, vendi që ndodhet në jug-lindje të Evropës Qëndrore, ka një sipërfaqe që e rendit atë në vendin e 80-të në botë dhe në vendin e 13-të në Evropë. Si popullsi, Rumania është vendi i 43-të në botë dhe i 9-ti në Evropë.

55% e popullsisë jeton në qytete,ndërsa 45% e saj në zonën rurale. Rumania kufizohet me pesë shtete, fqinji i gjashtë është Deti i Zi.

Rumania, vendi që ndodhet në jug-lindje të Evropës Qëndrore, ka një sipërfaqe që e rendit atë në vëndin e 80-të në botë dhe në vëndin e 13-të në Evropë.

Si popullsi, Rumania është vendi i 43-të në botë dhe i 9-ti në Evropë. 55% e popullsisë jeton në qytete,ndërsa 45% e saj në zonën rurale. Rumania kufizohet me pesë shtete, fqinji i gjashtë është Deti i Zi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here