Në 16 gusht të çdo viti, në fshatin Niçë të Pogradecit festohet me madhështi dita e Shën Maries. Jo vetëm fshati në zonë pa dallim feje dhe ideje, por një pjesë e mirë e banuesve të zonës që kanë mërguar në botë, marrin pjesë në këto festime.

Kisha është monoment i kulturës, ndërtuar në vitin 1684. Restauruar në 1878, si dhe në vitin 2018 me kontributin e fshatarëve si dhe shoqatës kulturore vllahe “Nica”, Drejtorisë së Monomenteve Korçë.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here