Çdo vit, 25 tetori festohet si Dita e Ushtrisë së Rumanisë. Kjo datë është themeluar si datë festive që prej 1 tetorit të vitit 1959.

Dita e Ushtrisë Rumune përkujtohet përmes valëvitjes së flamurit kombëtar, në ndërtesat e institucioneve ushtarake, në bordet e anijeve ushtarake dhe përmes organizimit të ceremonive përkujtimore në vend dhe kudo ku ndodhen misionet e akredituara të mbrojtjes. 

Kjo datë lidhet me 25 tetorin e vitit 1944, ditë kur u çlirua plotësisht nga pushtimi fashist.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here