Kreu HISTORI

HISTORI

Nis restaurimi i shtëpisë së piktorit Sali Shijaku

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti njofton se ka nisur restaurimi i shtëpisë së piktorit Sali Shijaku, monument kulture e destinacion turistik. Specialistët e Drejtorisë Rajonale të Tiranës...

Stelian Bujduveanu dhe Horia Tomescu, dy nënkryetarët e rinj të Bashkisë së Bukureshtit

Pas 100 vitesh që nga koha e Iorgu STERIU kryeqyteti rumun ka sërish një zëvendës kryetar me origjinë macedo-rumune: Stelian BUJDUVEANU.  Siç bëjnë të ditur...

Këmbanë alarmi nga Sokrat Koreta: Gjuha vllahe po zhduket, rilindeni!

Nga: Marsela SINANI Sokrat Koreta, anëtar i përfaqësimit të remenjve, mësues i gjuhës remenje, tregon vështirësitë që kanë hasur në zhdukjen e kësaj gjuhe....

Nga ftohja tek marrëdhëniet e ngrohta shqiptaro-rumune

Rumania si shtet e ka mbështetur pavarësinë e shtetit shqiptar. Ndihma historike që dha në themelimin e shtetit shqiptar, vijon edhe sot.    Tashmë prej...

Dhimitër Ilo, ndër firmëtarët e dokumentit të Pavarësisë

Me gjithë përpjekjet e shumta, për jetën dhe veprimtarinë e Dhimitër Ilos gjetëm shumë pak material. Ai përmendet si emër në të gjitha tekstet...

Nisin punimet e restaurimit të teatrit “Zihni Sako”

Prej vitesh, askush nuk vinte dorën në teatrin “Zihni Sako” në qytetin e Gjirokastrës. Por këto ditë kanë nisur punimet për restaurimin e godinës....

Mozaiku i Tiranës, preferenca e vizitorëve në kryeqytet/Nxënësit njihen me trashëgiminë kulturore

Mozaiku i Tiranës është vlerësuar si një thesar i trashëgimisë kulturore të Tiranës. Me vlera në trashëgiminë kulturore, Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Tiranë,...

76-vjetori i Çlirimit bën bashkë krerët e shtetit, homazhe në “Varrezat e Dëshmorëve”

Shqipëria feston sot 76-vjetorin e çlirimit, në përkujtim të 29 nëntorit 1944 të fitores ndaj pushtuesve nazifashistë. Krerët më të lartë të shtetit, kanë zhvilluar...