Do të ndahen të shtunën në datën 12 dhjetor, Çmimet e Akademisë Evropiane të Filmit (EFA). Ky është edicioni i 33-të i këtyre çmimeve.

Përgjatë 5 mbrëmjeve, Akademia Evropiane e Filmit po feston pasurinë e kinemasë evropiane dhe do të vlerësojë më të mirët.  

Në këtë edicion janë 18 filma në garë që janë mbështetur nga programi Europa Krijuese MEDIA. Bashkimi Evropian përmes këtij programi i ka mbështetur këto 18 filma në vlerën 3 milionë euro. 

Një ndër filmat kandidat për dokumentarin më të mirë është edhe dokumentarin “Acasă, My Home”. 

Këtë vit do të jepen edhe tre finalistët për çmimet evropian i publikut, çmimet LUX.  

Mbrëmja e madhe Gala e EFA-s 2020 do të jepen në datën 12 dhjetor, dhe do të përcillen në faqen e webit të EFA-s.  

Të 18 filmat në garë pritet të ndajnë 30 çmime.  Filmi rumun  me regji të Radu Ciorniciuc është në garë për të fituar çmimin e dokumentarit më të mirë evropian. Evropa i ka dhënë miliona euro mbështetje zhvillimit, promovimit dhe shpërndarjes së filmave evropianë.  

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here