Deși vaccinarea decurge normal, infecțiile nu s-au oprit. Focarele de virus în Tirana au crescut. Covid-19 a închis cursurile în mai multe săli de sport din capitală. Specialiștii și epidemiologii au instruit ca conform protocolului, sala de clasă cu mai mulți elevi infectați să fie închisă sau predarea să se desfășoare temporar online. 

Din cauza numărului mare de infecții, liceele „Ismail Qemali” și „Petro Nini Luarasi” au închis mai multe clase. Specialiștii le-au instruit să se carantineze, pentru a limita răspândirea virusului. 

Potrivit epidemiologilor, în această perioadă în fiecare municipiu al țării există săli de clasă închise din cauza infecțiilor la elevi. 

Potrivit acestora, majoritatea persoanelor infectate sunt nevaccinate. De la începutul pandemiei (primul deces a fost raportat la 19 martie 2020) și până la 30 septembrie 2021, Ministerul Sănătății a raportat 2698 de morți din cauza Covid-19. Cel mai grav val al pandemiei a fost înregistrat la sfârșitul lui 2020 și începutul lui 2021. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here