33.5 C
Tirana
Thursday, July 25, 2024
Tel: 0693049779

Intervistë me akademikun Kopi Kyçyku

0
Nga Entela Binjaku Me Shqipërinë dhe me Rumaninë  në zemër, me një potencial të admirueshëm energjie, dijeje dhe force mendimi, i apasionuar sidomos pas gjuhëve,...

Departamenti i Rumunëve të Kudondodhur (DPRP) në mbështetje të projekteve nga...

0
Në mesin e muajit shtator të këtij viti Departamenti i Rumunëve të Kudondodhur (DPRP bëri të ditur edhe mbylljen e fazës së vlerësimit të...

“Fjala e fundit e Sokrat Bubës” në duart e lexuesve rumunë...

0
Zonja Oana si është paraqitur libri deri tani? Libri doli në fillim të muajit gusht nga shtëpia botuese „Eikon” pra kohët e fundit por ka...

Mbi identitetin historik dhe gjuhësor të arumunëve

0
1 dhjetori njihet si Dita Kombëtare e Rumanisë. Kjo ditë përkon me Bashkimit e Madh në Alba Iulia, në vitin 1918, kur u votua...

Fëmijë dhe të rinj nga Shqipëria në Rumani pjesë e ARC...

0
ARC është një pjesë e programit të qeverisjes rumune 2018-2020 dhe bën pjesë në pilonin e edukimit “Nicolae Iorga”.  Fëmijë dhe të rinj rumunë nga...

Intervista/ Përkthyesi besnik i Kadaresë rrëfen për lexuesit shqiptarë

0
Nga Entela Binjaku   Në Ditën Ndërkombëtare të Përkthyesve pata fatin të intervistoj përkthyesin në rumanisht të shkrimtarit tonë të shquar Ismail Kadare. Në këtë ditë,...

Dita Ndërkombëtare e Ies

0
Këtë vit në 24 qershor 2020 në 50 shtete dhe në 300 qytete në të gjashta kontinentet u festua Dita Ndërkombëtare e Ies. IA –...

Përkujtojmë 21 tetorin, ditën e themelimit të Shoqatës Kulturore “Arumunët...

0
Përkujtojmë 21 tetorin, ditën e themelimit të Shoqatës Kulturore “Arumunët e Shqipërisë” 21 tetori i vitit 1991 është edhe viti i themelimit të Shoqatës Kulturore...

Qendra Rumune e Informimit në Korçë, e para e këtij lloji...

0
Qendra Rumune e Informimit në Korçë, e para e këtij lloji e hapur në Shqipëri, është një mënyrë bashkëkohore nëpërmjet të cilës shteti rumun...

Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore

0
Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore - Intervistë me Drejtorin e Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Rumanisë Nga Entela Binjaku Jon Caramitru (Ion Caramitru) është...