Arheologii au făcut o descoperire importantă în Mirdita. După ce au semnalat de la locuitorii zonei, aceștia au găsit un vas aparținând culturii ilirice. În timpul căutărilor din apropierea satului Kthellë din Mirditë, au găsit fragmente ceramice, bronz, oase etc. De asemenea, la suprafață a fost identificat un vas ceramic complet aparținând „Culturii ilirice a tumulilor Mati”.

„Specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului Cultural au efectuat cercetări pe teren ale unor descoperiri arheologice aleatorii, după sesizarea dată de locuitorii zonei, în apropierea satului Kthellë din Mirdita, unde la suprafaţă au fost găsite fragmente de ceramică, bronz, oase etc. . La suprafață a fost găsit și un container plin”, anunță ministrul Culturii, Elva Margariti.

Potrivit unor studii preliminare, reiese că obiectul descoperit este un vas ceramic cu două mânere verticale, dezvoltat pe margine, datând din epoca fierului. Specialiștii de la Direcția Serviciului Arheologic de la INPC au efectuat întregul proces de curățare și restaurare a vasului, precum și înregistrarea acestuia ca bunuri culturale în „Registrul Național al Bunurilor Culturale”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here