Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă – alături de Albania – alte 40 de ţări.

În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi. Albania va participa cu Anxhela Peristeri, cu piesa ‘Karma’.

Alţi zece artişti se vor califica din a doua semifinală, celor 20 de finalişti urmând să li se alăture, în actul final, reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVSH.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori din cauza pandemiei.

Potrivit AGERPRES Roxen, artista care va reprezenta România la concursul Eurovision, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: “Amnesia”.

Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecţia naţională, piesa “Alcohol You” fiind desemnată câştigătoare.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here