Prin un Comunicat de Presă de la data de 23 decembrie  Ministerului Culturii a transmis ca Oraşul Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023. Potrivit acestui comunicat, Consiliul UE a votat în unanimitate, Decizia de amendare a acțiunii Capitale Europene ale Culturii, marcând astfel finalizarea procesului legislativ pentru modificarea calendarului viitoarelor titluri, în contextul măsurilor și restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Astfel, orașele Galway (Irlanda) și Rijeka (Croația), care și-au amânat sau anulat evenimentele planificate în acest an, își vor continua acțiunile culturale până în 30 aprilie 2021. În acest context, orașele care ar fi trebuit să dețină titlul anul viitor vor fi reprogramate, Timișoara și Elefsina (Grecia) urmând să fie Capitale Europene ale Culturii în 2023, alături de Veszprém (Ungaria), și să organizeze evenimente culturale de amploare, în condiții mai sigure pentru artiștii, turiștii și cetățenii europeni. 

Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, până la sfârșitul anului în curs. 

Potrivit Ministerul Culturii pentru proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, Ministerul Culturii va aloca suma de 52 milioane de lei, din care vor fi finanțate proiectele culturale. Totodată, Ministerul Culturii va finanța infrastructura culturală conform OUG.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here