Într-un anunț pe pagina de fb.  Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu anunta despre concertul online pe care Arlinda Morava și prietenii săi au oferit cu ocazia Zilei Naționale a Albaniei. 

“În preajma Zilei Naționale a Albaniei, Arlinda Morava și prietenii săi vă oferă, din repertoriul albanez, melodia „Moj e bukura ne krua” („Mândra izvoarelor”). 

Arlinda Morava este soprană. S-a născut în Tirana, Albania, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București și are un masterat în canto de operă în Elveția. Colaborează cu toate tipurile de instituții culturale de stat din România și Albania, este laureată a multor concursuri naționale si internaționale. A întreprins turnee în marile orașe din România, dar și din străinatate. A susținut recitaluri pe scena Royal College din Londra și în alte orașe europene, sub bagh 

sub bagheta unor dirijori de renume. Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, lucrări religioase, lucrări de compozitori contemporani, piese folclorice românești și albaneze. 

Bogdan Postolache, cel care o acompaniază la violoncel, este dirijor și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, iar din 2002, este invitat permanent al Orchestrei Thunerseespiele – Elveția. Muzicianul a mai colaborat cu ansamblurile Berner – Symphonie Orchester și Orchester Gesselschaft Biel din Elveția și fost angajat timp de peste șase ani al marilor ansambluri mondiale Berner Symphonie Orchester, Orchester Gesselschaft Biel și Orchestre de Chambre Laussanne, MDR – Leipzig. El a mai fost prim violoncelist al Cyprus Symphonie Orchestra și al Orchestrei de camera Virtuozii, din București. Activitatea dirijorală și-a început-o imediat după absolvirea masterului cu maestrul Horia Andreescu. La ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu de la București, Bogdan Postolache s-a aflat la pupitrul Symphactory Orchestra. 

Pianistul Ștefan Iliescu este solist la Opera Națională din București și s-a întors recent din Statele Unite ale Americii. Ștefan a fost dirijor asistent și pianist la Teatro dell’Opera di Roma, Grand Theatre de Geneve, Opera National de Lyon, Theatre du Gutti de Geneve, Haule Ecole de Musique de Geneve, lucrând cu Gianluigi Gelmetti, Martyn Brabbins, Michael Wendeberg și Pinchas Steinberg. Între anii 2017-2019 a locuit în SUA și a fost dirijor asistent și pianist la Opera Santa Barbara, în California. A fost, de asemenea, dirijor asociat la clasa de operă de la University of California, dirijor principal la Pascale Music Institute și la Los Angeles Children’s Orchestra”.  /E.B

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here