După o absență de 32 de ani, revine pe scenă Orchestra Simfonică din Shkodra. Orchestra s-a adunat la Centrul Cultural „Kujtim Alija” după această lungă pauză. Dirijorul, Jetmir Barbullushi, spune că existența acestei orchestre va avea un impact important asupra educației noilor generații. Cei doi muzicieni Gjon Shllaku și Markelian Kapidani au numit reluarea acestei orchestre un moment istoric și continuarea unei tradiții care a început cu Martin Gjoka și mai târziu cu Prenkë Jakova.
Începutul Orchestrei Simfonice din Shkodra a fost salutat și de primarul, Bardh Spahia, care a garantat sprijinul său și al instituției pe care o conduce. Se așteaptă ca această orchestră să aibă prima premieră în fața publicului de la Shkodra în luna martie.
Orchestra Simfonică din Shkodra va avea în componența sa 45 de instrumentiști, de la cei cu experiență până la cei mai tineri, în timp ce odată cu reînființarea ei se completează întregul cadru al Filarmonicii din Shkodra, incluzând instrumentiști soli, corul polifonic și solişti lirici și cei moderni, formarea Orchestrei de vânt precum și formarea muzicii moderne cu cântăreții respectivi influențând astfel revitalizarea vieții artistice din oraș.

GIF Image