Gert Shehu, în vârstă de 31 de ani, s-a transformat în personajul zilei, după ce l-a lovit astăzi pe șeful Partidului Democrat, Sali Berisha. În același timp în care avea loc Summitul UE-Balcanii de Vest, opoziția protesta în piață când Gert Shehu, în vârstă de 31 de ani, l-a lovit pe Berisha.
Evenimentul fără precedent s-a petrecut în momentul în care liderul opoziției defila de la sediul partidului, în direcția bulevardului unde avea să se desfășoare protestul.
Agresorul a fost neutralizat de bodyguarzii fostului premier Berisha, în timp ce liderul opoziției a urcat pe podium, deși cu semne vizibile ale atacului.
„Jos Edi Rama! Jos criminalii!”, a strigat Berisha.
Polițiștii îl acuză pe tânărul de 31 de ani de „Agresiune în serviciu” iar din verificări au spus oficial că tânărul are antecedente penale.
Pe baza unui document care a fost deja publicat în presă, reiese că agresorul are probleme de sănătate mintală. Această epicriză este datată pe 16 august a acestui an.
Președintele Partidului Democrat a urcat din nou pe podium, de unde a cerut permisiunea agresorului, întrucât adevăratul autor, potrivit acestuia, stătea la summitul Uniunii Europene.
„Să spunem poliției, eliberează-l nefericitul, eliberează-l că este un nenorocit care s-a vândut!”, a spus Berisha.
Prim-ministrul Edi Rama a descris actul ca fiind nejustificat și intolerabil, subliniind că violența nu este un mijloc de a aborda nicio problemă sau îngrijorare.
„Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, condamnă fără echivoc actul de violență nejustificat și intolerabil împotriva organizatorului și liderului protestului de astăzi! Violența nu a fost, nu este și nu va fi niciodată un instrument pentru a aborda orice problemă sau îngrijorare, iar oricine folosește acest instrument trebuie să se confrunte cu întreaga forță a legii.”
Președintele Bajram Begaj a condamnat atacul, spunând că un astfel de act contrazice principiile democrației.
Președintele face apel la autorități să investigheze cazul de violență și să clarifice incidentul.
„Președintele Republicii Albania, E.S Dl. Bajram Begaj condamnă ferm atacul fizic care a avut loc în timpul protestului de astăzi al opoziției împotriva dlui. Sali Berisha, deputat, fost președinte și fost prim-ministru al Republicii.
Președintele Begaj consideră aceste acte inacceptabile și contrazic principiile democrației și desfășurarea protestelor pașnice.
Șeful statului încurajează autoritățile să investigheze acest caz de violență și să clarifice cât mai curând dinamica evenimentului.
Libertatea de exprimare și de întrunire pașnică sunt drepturi constituționale și, ca atare, trebuie garantate și protejate”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here