Meciul dintre Serbia și Elveția, desfășurat în Qatar pentru Cupa Mondială, a transmis emoții puternice suporterilor albanezi, din cauza fotbaliștiilor Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka. Elveția s-a impus cu 3-2 cu Serbia în Grupa G a Cupei Mondiale, elvețienii lăsându-i pe sârbi în afara competiției. 90 de minute dramatice la Doha, când Xherdan Shaqiri a marcat și pentru Elveția, pentru a-și califica echipa la 1/8. Până la urmă, a existat și tensiune între Granit Xhaka și fotbaliștii sârbi. Granit Xhaka s-a transformat din nou într-un erou al albanezilor, după ce a reușit să învingă Serbia, cu rezultatul general 3-2. Xhaka a fost anunțat de FIFA drept jucătorul meciului Elveția-Serbia. Apariția căpitanului helveților a fost excepțională, în timp ce a fost apreciat pentru jocul făcut, precum și pentru gestionarea tensiunii, care a fost grozavă pe teren. Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a atins mingea de 69 de ori în timpul întâlnirii. A dat mingea de 55 de ori, unde 95% dintre ele au fost precise. Xhaka a creat și o șansă de gol, a câștigat patru dueluri cu adversarii și nu a fost niciodată triplat de rivalii sârbi.
La finalul provocării, a sărbătorit alături de colegii săi, în timp ce purta tricoul lui Ardon Jashari, un alt jucător helvet de origine albaneză. Din Serbia, aceasta a fost luată drept o provocare, deoarece îl asociază cu legendarul comandant Adem Jashari.
Oricum, Xhaka a lămurit în conferința de presă că a făcut această acțiune pentru a-l susține pe tânărul jucător, pentru a crește cât mai repede și nu are nicio legătură cu politica.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here