Ministrul Culturii, Elva Margariti, a informat vizitoriii că turnul venețian, care se află în inima orașului Durrës, va fi deschis foarte curând. Ministrul a urmărit îndeaproape progresul lucrărilor la acest monument simbolic al orașului Durrës. La finalizarea restaurării, turnul venețian va fi transformat într-un centru de informare și interpretare a istoriei orașului. Ministrul Culturii a declarat că această facilitate va servi la informarea și ghidarea vizitatorilor din tot orașul Durrës.

„Restaurarea clădirii este în faza finală și va începe procesul de completare cu echipamentul care va adăuga aspectul multimedia acestui centru, care va servi la informarea și ghidarea vizitorilor din tot orașul Durrës”, a spus Doamna ministru.

Turnul este unul dintre obiectele de patrimoniu cultural, care este în curs de restaurare grație programului „EU4Culture” din țara noastră. Turnul venețian face parte din cetatea Durrës, care în Evul Mediu era considerată una dintre cele mai puternice cetăți de pe coasta de vest a Adriaticii.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here