38.154 de cetăţeni au vizitat Castelul Rozafa din luna mai. Ministrul Culturii sustine ca acest castel ramane una dintre cele mai preferate destinatii din aceasta vară. Castelul din Shkodra, care poartă numele Rozafa, este un monument vechi de o mie de ani ridicat pe un deal stâncos la intrarea în orașul Shkodra, în sud-estul acestuia. Se află pe un deal stâncos la 130 de metri deasupra nivelului mării, înconjurat de râul Buna e Drin, cu o suprafață de aproape 9 hectare.
Castelul este un simbol al orașului, prezent printre picturi, gravuri etc. Datorită legendei care povestește simbolic istoria Albaniei și a poporului albanez după sacrificiul unei mame pentru copilul ei, Castelul Rozafa rămâne un monument-simbol extrem de important al țării.
Potrivit legendei, construcția Castelului a fost blestemată de zei care au demolat în fiecare zi construcția în fiecare noapte. Pentru a lăsa zidurile castelului să stea, au cerut un sacrificiu care a fost hotărât pe nedrept să fie Rozafa, nora cea mai mică a casei. Înainte de a se sacrifica și de a fi zidită de vie, Rozafa și-a arătat eroismul și altruismul cerând ca jumătate din trupul ei să fie lăsat în afara zidului, pentru a-și putea hrăni și îngriji copilul.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here