În cursul zilei de ieri, 4 mai, Camera Deputaților a adoptat Proiectul de lege pentru completarea art.224 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, inițiat de către președintele Comisiei pentru învăţământ, doamna deputat Natalia Intotero, și susținut de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Potrivit anuntului site-ului dprp.gov.ro “bursele vor crește de la aproximativ 320 lei/lună la valoarea echivalentă a burselor sociale acordate studenților din România, stabilite acum la minim 700 lei/lună”.

Doamna deputat Natalia Intotero a fost de două ori secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, în 2009 și 2012. În cel de-al doilea a fost la conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Între februarie 2018 – aprilie 2019, respectiv iunie – noiembrie 2019, în două mandate, am fost din nou aproape de români, din postura de ministru pentru românii de pretutindeni.

“𝗠𝗮𝗿𝗰𝗮̆𝗺 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁𝗿-𝘂𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗶̂𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮 𝗗𝗲𝗽𝘂𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗰𝘂 𝗮𝗱𝗼𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝗶 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗯𝘂𝗿𝘀𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱𝗮𝘁𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘁𝘂𝘁𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻𝗶, proiect pe care l-am inițiat la finalul anului 2021 la solicitarea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România. Bursele cresc de la aproximativ 320 lei/lună la valoarea echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, stabilite acum la minim 700 lei/lună”, a scris doamna Intotero pe pagina din media socială.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here