Duminică, 13 martie 2022, a avut loc evenimentul:”De la Mekat la Ardenica-weekendul unește cultura cu educatia”.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația “Harriet Martineau” în colaborare cu Primăria Satului Mekat și Școala “Dh. Saranxhiu” din acest sat.

Evenimentul a fost deschis de către doamna Entela Binjaku director al Fundatiei care le-a transmis celor prezenti felicitări și mesaje de susținere din partea Fundației. Dmna Binjaku a transmis toată aprecierea pentru copii, părinți și a felicitat elevii si familiile lor pentru păstrarea identitatii aromane.

Aceasta a fost prima dată când acești vizitatori au desfășurat o astfel de activitate într-una dintre cele mai celebre zone turistice ale țării. Copii au făcut această călătorie datorită inițiativei pe care Fundația a întreprins-o cu scopul de a petrece timpul liber prin educatie si cultura.

Doamna le ne-a transmis toată susținerea și mesaje de apreciere pentru copii, părinți și a felicitat elevii si pentru păstrarea identitatii aromâne.

Însoțit de dl. Sokrat Koreta în calitate de profesor și persoană responsabilă și însoțiți de părinții Violetei s-au întâlnit în Ardenica cu dna. Entela Binjaku care a călătorit din Tirana pentru a se alătura grupului.

Copii si tinerii care aut participă la acest eveniment au urmat cursurile de aromână cu dl. Sokrat Koreta și cursurile online de română cu dna. Entela Binjaku.

Aceste cursuri a fost susținute ca parte a proiectului pe care Fundația “Harriet Martineau” l-a dezvoltat anul trecut în satul Mekat. Datorită acestui proiect, pe lângă orele de aromână si română sala în care au urmat cursurile a fost dotată cu trei calculatoare, manuale, dictionare, aer condiționat, imprimantă laser și serviciu de internet.

Proiectul de deschidere a acestor clase a fost sprijinit de câtre Secretariatul General, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here