Din cauza creșterii dramatice a prețurilor la combustibil și alimente, un val de proteste a început în Albania de câteva zile. Sâmbătă si duminică au avut loc proteste în Tirana și în alte câteva orașe ale țării.

Creșterea imediată a prețurilor i-a forțat pe cetățeni să se adune într-un protest pașnic. Astăzi a fost a patra zi de protest. Protestul a început la ora 11:00 și a durat peste două ore.

Cetățenii au avertizat că se vor aduna în fiecare zi la ora 17:00 în fața guvernului, în timp ce sâmbătă, la ora 11:00, a avut loc un marș în masă care va începe din Piața „Skënderbej” către prim-ministru.

Pe lângă combustibili, a crescut și prețul făinii. Cuptoarele de pâine din țară au crescut forțat prețurile, unde pâinea de masă costă acum 100 de lei.

Odată cu blocarea importurilor din Rusia, s-a încercat găsirea de noi piețe și până acum s-a cumpărat grâu din Serbia, care costă cu 150 de euro mai mult pe tonă.

Acest lucru a dus la o creștere a prețului făinii pe piață și, în consecință, al pâinii. Factorii de creștere a prețului făinii sunt uleiul care nu recunoaște regresia, transportul mai scump, cursul de schimb și energia electrică.

Din cauza incapacității de a-și permite costurile din creșterea mare a prețului petrolului, se pare că serviciul de transport urban din capitală se îndreaptă spre suspendarea completă.

Operatorii de transport urban din capitală nu își pot permite financiar costul creșterii prețului petrolului.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here