România ofera ajutor Ucrainei prin mai multe direcții.

De asemenea, plaftorma “dopomoha.ro” este una utilă, de sprijin pentru persoanele din Ucraina care vor să solicite ajutor României. Platforma va fi actualizată permanent cu informații din surse oficiale.

Pe 1 martie 2022, secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu, alături de directorul general Mihai Șerban și directorul Direcției proiecte pentru diaspora și comunități istorice Radu Cosma, a participat la o întâlnire online cu reprezentanții mediului asociativ românesc și cu profesorii de limba română din regiunile Transcarpatica, Cernăuți și Odesa.

Potrivit “dprp.gov.ro” DRP doreste să afle permanent care sunt nevoile acestora în contextul războiului, cu scopul de a le putea oferi sprijinul material de care au nevoie. La acest moment, DRP elaborează un program propriu de susținere a românilor din regiune, la care vom avea nevoie și de sprijinul asociațiilor românești din străinătate. De asemenea, mulțumim doamnei consul Irina-Loredana Stănculescu pentru prezența la întâlnire, pentru cuvintele de sprijin transmise comunității, dar mai ales pentru suportul real oferit românilor din Ucraina”.

Doar împreună vom reuși, în acest vremuri marcate de incertitudine și suferință, să contribuim la ajutorul atât de necesar românilor”, se incheie anuntul DRP.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here