Cei patru oameni care au „vândut” salariile albanezilor au fost eliberați din celulă. După marele zgomot mediatic și tulburările pe care le-a creat față de albanezi, poliția i-a arestat pe cei doi ITști din Direcția Fiscală, Eni Qirjako și Andi Agaraj, precum și pe cei doi executori judecătorești privați, Klodian Sota și Endri Ikonomi, care au cumpărat datele. pentru sume băneşti.între 20 mii şi 30 mii ALL.

Eni Qirjako a rămas cu măsura de securitate „obligația de a se prezenta”. Între timp, pentru ceilalți trei s-a dat măsura de securitate „ares la domiciliu”.

La câteva zile după publicarea listei de salarii și numere de înmatriculare ale cetățenilor albanezi, guvernul a semnat un acord de securitate cibernetică cu compania internațională Jones International. Se așteaptă deja publicarea acestui acord în Monitorul Oficial, pentru a vedea condițiile prevăzute pentru semnarea lui.

În conformitate cu articolul 100 din Constituție și Legea nr.2/2017, „Cu privire la securitatea cibernetică”, la propunerea ministrului infrastructurii și energiei, Consiliul de Miniștri.

Aprobarea memorandumului de înțelegere, între Consiliul de Miniștri al Republicii Albania și Jones International Group, pentru consolidarea securității cibernetice a infrastructurii critice pentru Albania, conform textului anexat acestei decizii. Prezenta hotărâre intră în vigoare imediat și se publică în „Monitorul Oficial”.

Acest acord a fost anunțat în urmă cu câteva zile de premierul Edi Rama la conferința de presă, imediat după publicarea scandalului. Rama a spus că această companie este considerată una dintre cele mai mari forțe ale excelenței apărării cibernetice.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here