În perioada 11-14 noiembrie 2021 vă puteți bucura de comedia „Luloja” la Teatrul “Metropol”. „Luloja” este o comedie în două acte, scrisă de Dhori Kote în 1932. Este a doua premieră a festivalului MetroFest 5, o lucrare zdrobită din arhive de specialiștii Teatrului Metropol, pentru a atinge din nou scena după mulți ani. de absenta. 

Evenimentele lucrării au loc în Korça. Luloja este un escroc de la sat, isi face vieti bogate in oras imprumutand bani de la oameni inselati pe ici pe colo. În același timp, și-a pus ochii pe o căsătorie salvatoare pentru Guguçe, o fată bogată din orașul Korça, care locuiește cu mama ei. Slujitorul lui Lulo, însă, îl informează că împrumutații / împrumutații s-au adunat prost și vor să-l ducă la închisoare și că i-a spus lui Guguçe că stăpânul său nu are bani și este șomer și are datorii. Luloja ajunge să salveze situația scriind o scrisoare, aparent către unchiul său, baronul german care locuiește în Germania și o pune pe masă atunci când Guguçja vine să o citească fără să vrea și crede că Luloja este baronul bogat căruia i se va asigura. iubirea ei. Evenimentele au loc mai departe, determinând cuplul să părăsească momentul căsătoriei, moment în care creditorii sunt și ei în cameră. Regizorul lucrării „Luloja”, vine de la Blendi Arifi. Actorii care interpretează sunt Silvio Goskova, Mirela Naska, Ketjona Pecnikaj, Jurgen Marku, Kriks Dumo, Sedmir Memia, Mario Bali, Stiv Osmanaj. 

Anton Pashku, Josip Rela, Dhori Kote, Lekë Tasi și Luarasi, sunt câțiva dintre autorii care vor face parte din MetroFest 5. Pentru al cincilea an la rând, teatrul capitalei organizează festivalul dedicat operei albaneze a arhivei, unde sunt selectate diverse lucrări aparținând începutului anilor 1900. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here