Din 24 august, artiști din întreaga lume vor călători la Tirana pentru arta magică a culorilor murale.

La a treia editie din „Mural Fest Tirana” se așteaptă să participe artiști urbani de renume internațional din Germania, Italia, Spania, Grecia, Indonezia etc.

A doua ediție a Festivalului de Artă Urbană „MurAL Fest” a avut loc la Tirana in luna iunie din anul 2019. Ediția anterioara s-e intitula „Când vorbesc pereții”.

Festivalul s-a deschis pe 1 iunie seara și a continuat câteva zile până pe 8 iunie 2019. La event au participat 18 artiști murali din Italia, Argentina, Spania, Polonia, România, Grecia, Anglia, SUA etc., Cu arta lor , ei au adus la zidurile Capitalei Albaniei interacțiunea dintre ideile participanților și comunitate. A doua editie al eventului s-a desfășurat datorită cooperării intre “Dekor Tirana” și a Laboratorului de artă urbană 167B / strada Lecce, Italia cu sprijinul Direcției muncitorilor nr. 3 – Municipiul Tirana, Ambasada României, Institutul italian de Cultură și Alianța Franceză. Proiectul cu care România a fost prezentată în ediție trecută a fost legat de Nicolae Iorga amplasat pe fatada unui bloc de pe strada cu același nume din Capitală. Artistul român care a participat la acest event a fost Laurențiu Alexandrescu cunoscut sub numele de artă Irlo Doidoi.

Opera artistului român a fost realizată sub forma unei picturi a bustului al acestei personalitatii multidimensională care stă pe un piedestal. La această operă sunt scrise aforisme comune în albaneză și română și cuvinte care sună aproape la fel. Spre deosebire de ceilalți participanți, artistul român a ales să-și prezinte țara prin intermediul unei figuri naționale precum Nicolae Jorga, istoric, politician și fost prim-ministru al României, o personalitate care, printre altele, a subliniat aspectele comune dintre țările noastre.

O altă caracteristică a acestei lucrări constă în poziția foarte vizibilă pentru cetățenii care au ocazia să fie însoțiți de opera artistului român.





GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here