Maria din România este una dintre acele figuri pe care, oricât de puțină ai cunoaște istorie a Romaniei ai cunoaște, o poți înțelege că este un model excelent pentru oameni. Anul acesta am participat la Tabăra ARC 2021. Am fost intrebați de ce a-si alege pe Regina Maria ca modelul meu.

Am fost curioasă și mi-am am decis că voi scrie acest eseu.

De ce cred eu că Regina Maria este un model extraordinar?  

Ea s-a născut în familia regală britanică. Părinții ei erau prințul Alfred, ducele de Edinburgh și marea ducesă Maria Alexandrovna a Rusiei.

A fost aleasă ca viitoare soție a prințului moștenitor Ferdinand al României, moștenitorul aparent al regelui Carol I, în 1892. Maria a fost prințesă moștenitoare între 1893 și 1914 și a devenit imediat populară printre poporul român.  

După izbucnirea Primului Război Mondial, Maria l-a îndemnat pe Ferdinand să se alieze cu Tripla Antantă și să declare război Germaniei, ceea ce a făcut în cele din urmă în 1916.

În primele etape ale luptei, Bucureștiul a fost ocupat și Maria, Ferdinand și cei cinci copii ai lor s-au refugiat în Moldova. Acolo, ea și cele trei fiice ale sale s-au  angajat ca asistente medicale în spitalele militare, îngrijind soldații răniți sau afectați de holeră.

După război, la 1 decembrie 1918, a avut loc Marea Unire.

Maria acum Regină a României, a participat la Conferința de pace de la Paris din 1919, unde a militat pentru recunoașterea internațională a României unite.

 Ca feministă, găsesc frumoasă viața și rolul ei de mamă, regină, fiică împlinind ceea ce face ca o persoană să fie un model.  

Faptul că  Regina Maria a ajutat la Crucea Roșie, chiar dacă era o regalitate, arată umanismul ei ceva ce mulți oameni ar trebui să arate în aceste zile. 

 „Nimic nu este departe când cineva vrea să ajungă acolo”- Maria din România. 

 Acest citat din ea arată cu adevărat că Ea credea în munca asiduă și că daca vrem ceva cu adevărat, nu există nimic cu adevărat care să ne împiedice să ajungem acolo.

Unii spun că “cerul este limita”, dar eu crec că nu există limită acolo unde există oameni muncitori și pasionați.

Vilma Zonja

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here