Absolvenții insistă că examenul de matematică nu trebuie să fie considerat ca medie. În urmă cu o lună, sute de absolvenți de liceu au blocat strada în fața Ministerului Educației și au protestat împotriva examenului de matematică.  

Aceștia au acuzat Ministerul Educației că testul nu era conform curriculei, în timp ce spuneau că testul este foarte dificil.  

Și în timp ce astăzi, absolvenții cer ca nota examenului de matematică să nu fie luată în considerare pentru preselecția celor care își vor continua studiile în universitățile publice din țară, ci doar media totală a anilor din liceu. 

 Printr-o petiție online, absolvenții solicită să nu știe rezultatele examenului, altfel spun că vor merge la instanța administrativă. Deși Ministerul Educației a scăzut pragul de puncte pentru fiecare clasă la 20%, numărul liceenilor care au picat acest examen a ajuns la 3000.  

1820 de absolvenți au fost evaluați cu o notă de 10, 4 dintre care 10 absolute. În timp ce 3000 de elevi nu au putut oferi punctele minime pentru nota de promovare. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here