Muzeul Municipiului Bucureşti, împreună cu Asociaţia MuseArt, anunţă lansarea primei ediţii a Competiţiei Internaţionale online “Youth of Music 2021”, dedicată tinerilor muzicieni, elevi, studenţi sau tineri profesionişti activi în domeniul muzicii clasice, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, competiţia se adresează tuturor categoriilor de instrumentişti, precum şi artiştilor lirici. Câştigătorii vor primi premii în bani, trofee, precum şi recitaluri înregistrate video în sălile prestigioaselor monumente istorice administrate de Muzeul Municipiului Bucureşti.

“Youth of Music 2021” este dedicată tinerilor muzicieni pentru categoria solo, cu scopul de a încuraja talente excepţionale, oferind în acelaşi timp posibilitatea de a concerta într-un context extrem de dificil, se arată în comunicat.

Competiţia se va desfăşura online, perioada de înscriere fiind 1 martie – 15 aprilie.

Aplicaţiile sunt online şi constau în trimiterea unor înregistrări video, cu repertoriul la libera alegere a candidatului, postate pe platforma Youtube.com.

Detaliile se găsesc pe site-ul: https://www.museart-academy.com/

Concursul este organizat pe trei categorii de vârstă: categoria I – deschisă tinerilor muzicieni (elevi) cu vârste între 14 şi 18 ani; categoria a II-a – destinată muzicienilor cu vârsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani; categoria a III-a – adresată muzicienilor aflaţi la început de carieră, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani.GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here