Peste 1.600 de ofițeri de poliție vor fi angajați în securitate la Tirana, pentru Summit-ul de la Berlin. Poliția a acordat prioritate securității pentru organizarea Summit-ului pentru procesul de la Berlin, unde a stabilit un perimetru larg de securitate, ceea ce a dus, în consecință, la blocaje rutiere și la închiderea afacerilor. Luni, Facultatea de Economie și Filologie își va închide porțile studenților, iar orele vor fi înlocuite într-o altă zi. Pentru securitatea acestei activități vor fi angajați 1604 forțe de poliție și 400 de angajați ai Gărzii Republicii. Directorul general adjunct al Poliției de Stat, Sokol Bizhga, a anunțat blocarea mai multor segmente de drum unde, pe lângă circulația autovehiculelor, va fi interzisă și parcarea acestora, începând de la ora 20.00 pe 15 octombrie până la ora 20.00. pe 16 octombrie.

  • Bulevardul „Dëshmorët e Kombit”, de la podul Dajti până la piața „Maica Tereza”;
  • Bulevardul „Bajram Curri” de la intersecția cu strada Elbasan până la intersecția cu strada „Ibrahim Rugova”;
  • strada „Papa Ioan Paul al II-lea”, „ETC-RTSH-Stadion”;
  • strada „Ismail Qemali”, de la intersecția Liceu până la strada „Elbasani”;
  • strada „Mustafa Matohiti”, lângă școala „Kosova”;
  • strada „Jul Variboba”, lângă oficiul poștal, strada „Elbasan” și strada „Papa Ioan Paul al II-lea”;
  • strada „Fatmir Haxhiu”, ETC;
  • strada „Lekë Dukagjini”, din piața „Frederik Shopen”, până la stadionul „Air Albania” și în jurul stadionului;

Toate afacerile private situate în perimetrul de securitate vor fi închise luni. Va fi permisă doar circulația cetățenilor care sunt rezidenți ai spațiilor rezidențiale din perimetrul de securitate. Pe strada „Papa Ioan Paul al II-lea”, circulația pe jos a cetățenilor nu va fi permisă. Luni, când va avea loc Summit-ul, circulația vehiculelor va fi blocată pe unele segmente de drum începând cu orele 08:00 – 12:00 și de la 15:30 până la 20:00.

Rinas – Pasaj suprateran Kashari – Autostrada “Durrës – Tirana” – fosta piata “Shqiponja” – Soseaua de centura Tirana – Sensul giratoriu Sauk – Sensul giratoriu langa Academia de Securitate – Palatul Brigadei – Sensul giratoriu al orasului “Studenti”, pana la intersectia cu bulevardul “Bajram Curri” ;

Bulevardul „Bajram Curri”, de la intersecția cu strada „Ibrahim Rugova”, până la strada „Elbasani” (această interdicție se aplică tuturor tipurilor de vehicule);

Bulevardul „Dëshmorët e Kombit”, de la intersecția cu bulevardul „Zhan D’Ark” până la piața „Maica Tereza”;

Întreaga stradă „Papa Ioan Paul al II-lea”;

Strada „Ismail Qemali”, de la intersecția cu strada „Elbasani”, până la intersecția cu strada „Ibrahim Rugova”.

Restricționarea vehiculelor cu tonaj mare va însemna acest lucru și pe axa rutieră „Shkodër – Lezhë – Milot – Thumanë – Fushë Krujë – Vorë”.

GIF Image