Festivalul Național Folcloric Gjirokastra va fi gratuit pentru toată lumea. Acest detaliu foarte interesant și convenabil a fost transmis de Ministrul Culturii, Elva Margariti, care amintește că acest eveniment important va avea loc în cetatea orașului Gjirokastra, pe o scenă deschisă tuturor.
„Festivalul Național Folcloric 2023 se va desfășura în castelul orașului Gjirokastra pe o scenă deschisă tuturor și va fi accesat GRATUIT! Timp de mai bine de o săptămână, Gjirokastra va fi cel mai turistic și cultural oraș, deschis tuturor categoriilor de vârstă pentru a-i întâmpina pe fiecare iubitor de artă, vizitator în Castelul istoric și în tot orașul prin numeroasele activități și muzică ale Festivalului Popular Național.
Vă așteptăm în frumoasa și turistică Gjirokastra, unde artiști din toată țara, diaspora și nu numai vor concerta timp de 8 seri în acest oraș”, a anunțat ministrul printr-o postare pe rețelele de socializare.
Festivalul va începe pe 24 iunie și se va încheia pe 1 iulie. Aproximativ 1200 de artiști albanezi și din străinătate, precum și Arbëreshet, vor putea aduce ceva special săptămânii dedicate culturii albaneze din Gjirokastër.
Adevărata tradiție a acestui tip de activitate artistică națională a fost creată în anul 1968, când în denumirea acestuia a fost inclusă și numele orașului organizator.

GIF Image