Premierul Edi Rama a început a doua zi a vizitei oficiale de 4 zile în Japonia, cu o întâlnire cu șeful companiei de înaltă tehnologie „Sumitomo Electric”. “Bună dimineața și cu a doua zi a vizitei oficiale în Japonia, care a început cu întâlnirea cu șeful companiei de înaltă tehnologie „Sumitomo Electric”, cu 400 de filiale în lume în electronică, comunicare informațională, mediu, energie, precum și 1200 de angajați în Albania, unde obiectivul este deschiderea a 1.000 de noi locuri de muncă, vă doresc o zi bună”, scrie premierul Rama pe rețeaua de socializare Facebook, în timp ce împărtășește imagini de la întâlnire. În prima zi a vizitei oficiale, Rama a avut o întâlnire cu Agenția Japoneză de Cooperare Internațională, președintele Federației Japoneze de Afaceri și o delegație din diverse sectoare economice. În această vizită oficială de 4 zile în Japonia, premierul Rama este însoțit de ministrul Turismului și Mediului, Mirela Kumbaro, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Frida Krifca și ministrul Finanțelor și Economiei, Delina Ibrahimi.
Vizita oficială de 4 zile a prim-ministrului în Japonia are loc în cadrul celei de-a 42-a aniversări de la stabilirea oficială a relațiilor diplomatice dintre cele două țări.
Cele două țări împărtășesc interese comune legate de sănătate și îngrijire socială, prevenirea dezastrelor și protecția mediului. Albania și Japonia împărtășesc voința de a dezvolta în continuare interese comune, sporind schimburile culturale, în special în domeniul turismului și aprofundând cooperarea economică și comercială. Anul 2022 a marcat 100 de ani de la relațiile de prietenie dintre Albania și Japonia.

GIF Image