Cu o strângere de mână, Sali Berisha și Ilir Meta au lăsat în urmă “divorțul” din trecut și au revenit la conviețuirea politică. Poziționați deja împotriva lui Edi Rama, Berisha și Meta au semnat acordul care deschide calea cooperării celor două partide aliate la alegerile locale din 14 mai. Acordul în cauză vine după acuzațiile foarte puternice pe care și le-au făcut unul altuia de-a lungul istoriei lor politice.
Partidul Democrat și Partidul Libertății vor intra în bătălia electorală cu candidați comuni, care vor fi aleși din primare și că Consiliile Municipale vor fi conduse de reprezentanți propuși de Partidul Libertății, în cazurile în care consilierii acestuia constituie majoritatea.
Un acord în 6 puncte, a cărui esență este ieșirea cu candidați comuni la următoarele alegeri locale din 14 mai, este oficializarea călătoriei comune între Berisha și Meta.
Documentul a fost descris de Berisha e Meta drept un acord istoric, bazat pe două obiective majore. Aceștia au confirmat că vor concentra principalele energii la Tirana conduse de Erion Veliaj, evaluând totodată candidați precum Belind Kelliçi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here