După atacul cibernetic de vineri seara, sistemul TIMS a fost restabilit în toate punctele de trecere a frontierei din Albania. În unele momente, sistemul funcționează lent, dar fără a crea un flux prea mare de călători care intră sau ies din țară. După acest atac, hackerii au scos la vânzare secretele statului albanez.

Hackerii care au atacat instituțiile albaneze și sistemul TIMS în vamă, care sunt identificați cu site-ul „Homeland Justice”, au lansat datele serverelor pe care le au spre vânzare.

Printr-o postare pe rețelele sociale, oferă 800 GB de date pentru 900 USD. Amintim că în luna iulie hackerii au atacat administrația și ministerele făcând publice comunicările prin e-mailuri.

În ceea ce privește acest atac, în urmă cu câteva zile, șeful guvernului, Edi Rama, a rupt relațiile diplomatice cu Iranul, după ce investigațiile efectuate de agențiile albaneze și partenere au relevat că hackerii au fost susținuți direct de Iran.

Ministrul de Interne, Bledi Çuçi, a publicat un videoclip de pe aeroportul internațional „Maica Tereza”. El anunță că sistemul TIMS este pe deplin operațional, deoarece E-gate nu poate funcționa fără el. Între timp, adaugă că vestea că nu lucrează este neadevărată.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here