Iranul declară „război” Albaniei, este lovit sistemul TIMS. După atacul din 15 iulie, hackerii sponsorizați de Iran au atacat sistemul TIMS folosit pentru a înregistra intrările și ieșirile de la punctele de trecere a frontierei. Nu numai că atacurile nu se opresc, dar au fost emise avertismente puternice. Totul a început după întreruperea relațiilor diplomatice cu Teheranul.

Punctele de frontieră au fost lovite de un atac cibernetic încă de ieri seară, în spatele căruia, potrivit guvernului, se ascunde din nou Iranul. De la ora 20:00 ieri seară au fost semnalate probleme în sistemul TIMS la punctul de frontieră Kapshtica, între timp au fost semnalate probleme și la punctul de frontieră Kakavija și Rinas. Pe măsură ce a devenit public în mass-media din țară, hackerii au avut grijă să lase un mesaj de amenințare.

„Albania suferă și va continua să sufere pentru sprijinul pe care l-a acordat iranienilor MEK”, a fost mesajul pe computerele polițiștilor de la punctele de trecere a frontierei.

Premierul Edi Rama, printr-o postare pe Twitter, a acuzat Iranul că se ascunde în spatele acestui atac. Șeful guvernului a spus că lucrează cu aliații pentru ca sistemele să rămână impenetrabile de atacuri.

Ministerul de Interne a precizat că aseară sistemele de stocare și transmitere a datelor ale Poliției de Stat au fost găsite sub un atac cibernetic similar celui suferit de e-Albania în iulie.

Potrivit Ministerul de Interne, din motive de securitate, sistemele noastre au fost oprite temporar până când riscul este complet evitat. De asemenea, garantează că foarte curând sistemul TIMS va reveni la funcționare.

Încercarea de a prelua controlul asupra sistemului TIMS a fost marcată la câteva ore după ce Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva Ministerului iranian de Informații și Securitate și a ministrului său, acuzându-i că sunt responsabili pentru atacul cibernetic asupra Albaniei.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here