Cetăţenii s-au bucurat aseară în instalaţia „The cloud”, de cele mai frumoase creaţii ale a doi dintre cei mai buni poeţi ai noştri, Fatos Arapi şi Frederik Reshpja.

Ministrul Culturii, Elva Margariti a anunțat că iubitorii de artă vor trăi câteva minute ca niciodată. Un dialog sub interpretarea genială a celor doi mari ai scenei și ecranului, Luiza Xhuvani și Ndriçim Xhepa, acompaniați la violoncel de Ejona Nako. 

“Sub un nor poetic ne-am bucurat de un dialog între cele două vârfuri ale poeziei albaneze: Fatos Arapi și Frederik Reshpja.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Poeziei, i-am avut printre noi prin versuri pe acești doi poeți de mare profunzime, în căutarea unei Itaca ideale. 

O seară, ca inițiativă a Ministerului Culturii de promovare a literaturii albaneze, care a adunat mai mult public decât putea ține „Reja””, a anunțat ministrul Margariti.

Din 1999, 21 martie a fost declarată de UNESCO Ziua Mondială a Poeziei. Decizia luată la cel de-al 30-lea congres al acestei agenții, desfășurat la Paris, are ca obiectiv principal sprijinirea diversității lingvistice prin exprimarea poetică. 

 Totodată, desemnarea unei zile internaționale a poeziei se face cu scopul de a reveni acestui gen de literatură prima sa funcție, tradiția orală. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here