Institutul de Statistică din Albania (INSTAT) a planificat să efectueze următorul recensământ al populației și al locuințelor. Recensământul populației și locuințelor va urma metoda numărării directe universale bazată pe operațiuni de teren prin compilarea chestionarelor de către topografi, folosind noi metode de colectare a datelor.

Institutul de Statistică a lansat, la 30 septembrie 2021, mese rotunde de informare cu părțile interesate din municipalitățile care au fost selectate pentru Pilotul recensământului populației și locuințelor.

La 1 octombrie, reprezentanții INSTAT au ținut o masă rotundă la Tirana.

INSTAT în perioada 4 octombrie – 15 noiembrie 2021 va desfășura faza pilot pentru recensământul populației și locuințelor. Pilotul Cens este un test cuprinzător. El va testa adecvarea tuturor procedurilor recensământului.

Scopul principal al recensământului Pilot este de a testa în termeni reali metodologia, structura organizațională, sistemul de colectare a datelor tabletelor, planificarea logistică și interacțiunea dintre toate resursele planificate pentru a se angaja în procesul propriu-zis.

Zonele în care pilotul va fi dezvoltat sunt de mare diversitate: zone urbane și rurale; cu condiții socio-economice diferite, cu o compoziție minoritară a populației etc.

De asemenea u fost selectate 50 de zone censale în 9 municipalități ale țării: Fushë Arrëz, Dibër, Tirana, Kamëz, Durrës, Korçë, Pustec, Selenicë și Dropull.

Rezultatele recensământului pilot vor fi analizate cu atenție de INSTAT pentru a lua măsuri pentru finalizarea cu succes a recensământului general al populației și locuințelor în 2022.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here