Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Albania în cadrul turneului său din Balcanii de Vest. Doamna președinte a fost primită de premierul Edi Rama și de președintele Ilir Meta.

Președintele Von der Leyen s-a deplasat la Qereke, Kruja, pentru a inaugura școala „Korb Muça” și grădinița „Europa”, care au fost complet reconstruite cu fonduri UE în cadrul programului # EU4Schools după cutremurul devastator din 2019.

„Mesajul meu este clar: viitorul Albaniei este în UE. Comisia Europeană sprijină ferm acest angajament. Având progrese bune în reformele justiției, Albania și-a îndeplinit în mod clar obligațiile. “Acum UE trebuie să facă același lucru”, a declarat Von der Leyen presei.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în timpul conferinței comune cu prim-ministrul Rama că Albania a primit 230 milioane de euro în ajutor pentru recuperarea pandemiei.

În ceea ce privește investițiile europene în Albania, von der Leyen a spus că vor fi sugerate 600 de milioane de euro suplimentare pentru țara noastră pentru acest an, pe lângă actualul ajutor de care Albania a beneficiat de 500 de milioane de euro.

“Vom lucra pentru reabilitarea căilor ferate din Durrës și Tirana cu cea din Podgorica, precum și vom reabilita Fierza”, a spus președintele CE.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here