Prin un comunicat de presa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunta susținere campaniei „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Aceasta campanie este derulată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR).

Până pe 4 mai, românii care se întorc din străinătate de la lucru pot obține fonduri europene de până la 50.000 de euro pentru deschiderea unei ferme agricole în România.

Acest program este destinat tinerilor fermieri din diaspora care au un plan de afaceri și care doresc să se instaleze ca șefi sau manageri de exploatație în România.

Se pot înscrie tinerii din diaspora care îndeplinesc unul dintre aceste criterii:

au absolvit în ultimele 60 de luni dinaintea depunerii cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, postuniversitar, universitar sau preuniversitar, în țări membre UE sau în țări terțe UE;

au avut un loc de muncă în țări membre UE sau în țări terțe UE, în domeniul agricol, cel puțin 3 luni în ultimele 24 luni, anterioare depunerii cererii de finanțare.

Află cum pot aplica tinerii fermieri la acest program de finanțare pe site-ul AFIR www.afir.info – Investiții PNDR, secțiunea “Submăsura 6.1 Instalare tineri fermieri””, se încheie comunicatul de presă al DRP.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here