Filmul „Exil” de Visar Morina este nominalizat la „Globurile de Aur”. Ceremonia va avea loc pe 28 februarie. Centrul de cinema din Kosovo anunță că „Exil” recunoaște succese. Filmul este oarecum un fel de autobiografie.  

Visar avea 15 ani când a migrat în Germania. Cu toate acestea, regizorul precizează că filmul prezintă ceva mai universal decât experiența unui imigrant:  

„În ceea ce privește Xhaferi, cred că orice persoană, nu doar un străin, poate ajunge în situația sa. „Nu trebuie să vă părăsiți satul sau orașul natal pentru a înțelege acest lucru”. 

Anul trecut, „Exil” a avut premiera mondială la Sundance și cea europeană la Berlinale, pentru a câștiga ulterior Inima Sarajevo, premiul principal al festivalului de la Sarajevo. În octombrie, filmul lui Visar Morina a fost selectat de comitetul de selecție pentru a fi nominalizat în Kosovo la categoria Cel mai bun lungmetraj internațional la Oscar. 

Filmul spune povestea lui Xhaferi, un inginer chimist originar din Kosovo, care se simte discriminat și hărțuit la locul de muncă, ceea ce îl aruncă într-o criză de identitate. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here