Din 1990, 1 decembrie a fost desemnată Ziua Națională a României. Această zi reprezintă sărbătoarea Marii Uniri la Alba Iulia, în 1918, când s-a votat unirea Transilvaniei cu România, moment istoric în care toți românii s-au unit într-un singur stat și s-a realizat unirea stat-națiune românească.

Au trecut 102 ani, iar anul 2020 este un moment de sărbătoare și onoare pentru românii care să-și amintească de primii care s-au dedicat țării.

România, țara situată în sud-estul Europei Centrale, are o zonă care o ocupă pe locul 80 în lume și pe locul 13 în Europa. Ca populație, România este a 43-a țară din lume și a 9-a din Europa.

55% din populație trăiește în orașe, în timp ce 45% din ea în mediul rural. România este mărginită de cinci țări, al șaselea vecin este Marea Neagră.

România, țara situată în sud-estul Europei Centrale, are o zonă care o ocupă pe locul 80 în lume și pe locul 13 în Europa.

Ca populație, România este a 43-a țară din lume și a 9-a din Europa. 55% din populație trăiește în orașe, în timp ce 45% din ea în mediul rural. România este mărginită de cinci țări, al șaselea vecin este Marea Neagră.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here