S-a deschis pe 20 august 2022 la Galeria Artelor din Vlora, la Palatul Culturii “Laberia” expoziția autorului Ilir Kaçani. Expozitia este întitulată „Când imposibilitatea se transformă în oportunitate” si prezintă lucrări artistice făcute de scoici, sârme, lemn, frânghii etc. Ilir a adus pentru public obiecte inspirate din tradiția satului natal, Skrofotina. Fiind aromân el a facut mai multe lucrari inspirate de traditiile aromâne ale zonei. De asemenea la aceasta expozitie nu lipsește nici Vlora: multe lucrări sunt făcute cu scoici, apare expusa si o ancora.
El a realizat această expoziție ca semn al pasiunii si muncii sale în ultimii 5 ani. Dezabilitatea fizică nu l-a învins pe Ilir. El își urmează cu curaj pasiunea de artizan. A creat din sârmă, lemn și alte materiale reciclabile câteva opere de artă drăguțe precum bărci, coșuri, steme, rame, vaze și căsuțe de păpuși.
Până acum, Ilir a făcut peste 40 de lucrări. Perseverența, curajul și credința au fost, de asemenea, la fundamentul muncii sale. Totusi el spune că nu are nici un sprijin din partea instituțiilor. Principalul sprijin a fost familia lui. În familia lui Ilir sunt 6 persoane care trăiesc cu pensiile părinților și pensia lui de invaliditate. Ilir face un apel câtre institutiile statului: “unde sunt promisiunile, avem nevoie de sprijin, oferiți-mi un sediu în care să pot vinde ca să pot continua să lucrez”

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here