La Berat a început în urmă cu câteva zile Festivalul Național de Teatre pentru Copii. Aceasta este cea de-a doua ediție a acestei activități organizată de Municipiul Berat în colaborare cu Centrul Cultural pentru Copii. Activitatea se desfășoară în Castelul orașului și este organizată cu sprijinul Băncii Mondiale și al Fondul Albanez de Dezvoltare. Copii de 8-16 ani, școlari din 10 orașe ale țării se prezintă în fața publicului unde își arată talentul și munca depusă.Festivalul a început cu elevii Centrului Cultural Berat și se va încheia cu elevii din Durrës- Pe parcursul acestor zile vor interpreta copii de la școlile din Kukes, Tirana, Fier, Vlora, Dimali, Shkodra, Korca, Elbasan.Procesul de evaluare a fost încredințat unui juriu format din actori: Ndriçim Xhepa (membru al juriului la prima ediție), Anila Bisha, Zamira Kita.

În ultima seară în care vor participa elevii din Durrës, juriul va acorda și premiile. Organizatorii consideră că se va acorda un premiu pentru fiecare oraș. Se vor acorda premii pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță, premiul va fi acordat pentru cea mai bună scenografie și pentru cel mai bun spectacol.
În seara zilei de sâmbătă, 4 iunie, au fost copiii din Fier care au urcat pe scena Castelului și au adus pe scenă drama cu titlul: „Cine a adus-o pe Doruntina?”. Elevii Școlii Non-Publice „Flatrat e Dijes” cu sprijinul Centrului Cultural pentru Copii din acest oraș au interpretat cu dăruire și seriozitate această dramă mult iubită a marelui nostru scriitor Ismail Kadare.Marele scriitor însuși s-ar simți cu siguranță mulțumit dacă i-ar fi vazut pe Doruntina, Konstandini, Căpitanul Stresi, mama Doruntinei, Stanishi și toți copiii de pe scenă. Ei au adus publicului atmosfera și emoțiile unei cunoscute balade Regizat de Rajmonda Aliaj și susținut de actorul și regizorul Klajdi Marku, Darlin Dimo ​​​​( Mama Doruntinei), Maria Mitro (Doruntina), Darling Vrenozi (Konstandini), Eljo Lalaj ( Capitan Stresi) Helios Feleqi (Stanishi).
Concursul tinerilor artiști ai scenei de teatru continuă cu alte spectacole care se vor încheia în seara zilei de 10 iunie, unde vor fi împărtășite premiile în prezența iubitorilor de artă și chiar a primarului Beratului.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here