Editura “Humanitas” a facut publicฤƒ o listฤƒ a celor mai ๐ฏ๐šฬ‚๐ง๐๐ฎ๐ญ๐ž ๐œ๐šฬ†๐ซ๐ญฬฆ๐ข ๐ฉ๐ฎ๐›๐ฅ๐ข๐œ๐š๐ญ๐ž ๐ขฬ‚๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ.

Ismail Kadare cu “๐ท๐‘–๐‘š๐‘–๐‘›๐‘’๐‘กฬฆ๐‘– ๐‘™๐‘Ž ๐ถ๐‘Ž๐‘“๐‘’ฬ ๐‘…๐‘œ๐‘ ๐‘ก๐‘Ž๐‘›๐‘‘” este printre c๐ž๐ฅ๐ž ๐ฆ๐š๐ข ๐ฏ๐šฬ‚๐ง๐๐ฎ๐ญ๐ž ๐œ๐šฬ†๐ซ๐ญฬฆ๐ข.

Primul eveniment din luna februarie pentru Editura โ€žHumanitas Fictionโ€ a fost lansarea cฤƒrtii “Dimineti la Cafe Rostandโ€ de Ismail Kadare.

Acest eveniment a fost organizat รฎn cadrul seriei โ€žรŽmpreunฤƒ in compania cฤƒrtilorโ€ ศ™i a avut loc miercuri, 3 februarie la ora 19.30. Volumul โ€žDimineti la Cafe Rostandโ€ de Ismail Kadare, este ca o declaraศ›ie de iubire a scriitorului faศ›ฤƒ de Paris: Parisul visat รฎn anii tinereศ›ii โ€“ la Tirana sau la Moscova โ€“ ศ™i Parisul real, unde a creat o mare parte a operei sale.

โ€žIdeea de a scrie ceva despre Cafรฉ Rostand รฎmi venise atรขt de firesc, รฎncรขt nu ศ›in minte nici momentul ศ™i nici รฎmprejurฤƒrile. Era un sentiment รฎntre regret ศ™i recunoศ™tinศ›ฤƒ, asemฤƒnฤƒtor cu acela pe care-l ai faศ›ฤƒ de soศ›ia ta de o viaศ›ฤƒ, care, fiindu-ศ›i alฤƒturi la orice, nu s-a bucurat, sau ศ›ie ศ›i se pare cฤƒ nu s-a bucurat, de atenศ›ia cuvenitฤƒ. รŽn aceastฤƒ cafenea am scris sute de pagini ศ™i am fฤƒcut tot atรขtea fiศ™e despre subiecte ศ™i motive diverse, fฤƒrฤƒ a o pomeni niciodatฤƒ.โ€ โ€“ Ismail Kadare

La eveniment au participat: Sabina Fati, scriitoare ศ™i jurnalistฤƒ, Simona Preda critic literar, Cฤƒtฤƒlin Striblea, jurnalist ศ™i Marius Dobrescu, traducฤƒtorul volumului ศ™i al romanelor lui Ismail Kadare รฎn limba romรขnฤƒ.

Moderatorul evenimentului a fost Denisa Comanescu directoarea Editurii โ€žHumanitas Fictionโ€.
Evenimentul a fost transmis online, pe pagina de Facebook โ€“ Humanitas Fiction โ€“ ศ™i pe canalul pe You Tube al Editurii โ€žHumanitasโ€.

๐„๐๐๐ฒ ๐๐ž ๐–๐ข๐ง๐, ๐‘จ๐’–๐’”๐’„๐’‰๐’˜๐’Š๐’•๐’›, ๐’–๐’๐’•๐’Š๐’Ž๐’‚ ๐’”๐’•๐’‚๐’•ฬฆ๐’Š๐’†. ๐‘ท๐’๐’—๐’†๐’”๐’•๐’†๐’‚ ๐’Ž๐’†๐’‚ ๐’…๐’Š๐’ ๐’๐’‚๐’ˆ๐’‚ฬ†๐’“.๐Ÿ๐Ÿ—๐Ÿ’๐Ÿ‘โ€“๐Ÿ๐Ÿ—๐Ÿ’๐Ÿ“

๐„๐ซ๐ข๐œ โ€“ ๐„๐ฆ๐ฆ๐š๐ง๐ฎ๐ž๐ฅ ๐’๐œ๐ก๐ฆ๐ข๐ญ๐ญ, ๐‘ฑ๐’–๐’“๐’๐’‚๐’๐’–๐’ ๐’–๐’๐’†๐’Š ๐’Š๐’–๐’ƒ๐’Š๐’“๐’Š ๐’‘๐’Š๐’†๐’“๐’…๐’–๐’•๐’†

๐†๐ฎ๐ณ๐ž๐ฅ ๐ˆ๐š๐ก๐ข๐ง๐š, ๐‘ป๐’“๐’†๐’๐’–๐’ ๐’”๐’‘๐’“๐’† ๐‘บ๐’‚๐’Ž๐’‚๐’“๐’Œ๐’‚๐’๐’…

Christian Escribร , Sรญlvia Tarragรณ, ๐ถ๐‘œ๐‘“๐‘’๐‘ก๐‘Žฬ†๐‘Ÿ๐‘–๐‘Ž ๐‘๐‘ข ๐‘š๐‘–๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘๐‘œ๐‘™๐‘’

Narine Abgarian, ๐ท๐‘–๐‘› ๐‘๐‘’๐‘Ÿ ๐‘Ž๐‘ข ๐‘๐‘Žฬ†๐‘ง๐‘ข๐‘ก ๐‘ก๐‘Ÿ๐‘’๐‘– ๐‘š๐‘’๐‘Ÿ๐‘’

Ludmila Uliศ›kaia, ๐ด ๐‘“๐‘œ๐‘ ๐‘ก ๐‘‘๐‘œ๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘๐‘–๐‘ข๐‘š๐‘Žฬ†

Evgheni Vodolazkin, ๐ผ๐‘ ๐‘ก๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘Ž ๐ผ๐‘›๐‘ ๐‘ข๐‘™๐‘’๐‘–

Ann Patchett, ๐ถ๐‘Ž๐‘ ๐‘Ž ๐‘‚๐‘™๐‘Ž๐‘›๐‘‘๐‘’๐‘ง๐‘Žฬ†

Matteo Strukul, ๐‘€๐‘–๐‘โ„Ž๐‘’๐‘™๐‘Ž๐‘›๐‘”๐‘’๐‘™๐‘œ ๐‘’๐‘Ÿ๐‘’๐‘ก๐‘–๐‘๐‘ข๐‘™

Ismail Kadare, ๐ท๐‘–๐‘š๐‘–๐‘›๐‘’๐‘กฬฆ๐‘– ๐‘™๐‘Ž ๐ถ๐‘Ž๐‘“๐‘’ฬ ๐‘…๐‘œ๐‘ ๐‘ก๐‘Ž๐‘›๐‘‘

Daniela Krien, ๐ผ๐‘ข๐‘๐‘–๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž ๐‘–ฬ‚๐‘› ๐‘๐‘Ž๐‘ง ๐‘‘๐‘’ ๐‘ข๐‘Ÿ๐‘”๐‘’๐‘›๐‘กฬฆ๐‘Žฬ†

Maria Stepanova, ๐ผฬ‚๐‘› ๐‘Ž๐‘š๐‘–๐‘›๐‘ก๐‘–๐‘Ÿ๐‘’๐‘Ž ๐‘š๐‘’๐‘š๐‘œ๐‘Ÿ๐‘–๐‘’๐‘–

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here