Apartamentul icoanei scenei albaneze, Vaçe Zela, a căzut pradă furtului. Persoane încă neidentificate au furat casa lui Vaçe Zela din Tirana, lângă Noul Bazar. Fără să lase urme, hoții au furat un laptop, o medalie și ceasul soțului ei. Denunţarea furtului a fost făcută de sora ei, care avea grijă de casă. Printre obiectele furate de care făptașii și-au însușit, se numără și o decorație dată cântăreței de către Președintele Republicii.

Sora artistului spune că, pe lângă decor, au fost furate și cutiile cu bijuterii și obiecte prețioase. Zela a murit în februarie 2014 în Elveția, unde locuia cu fiica ei.

Câștigătoare de 12 ori al festivalului de muzica usoara, Vace și-a câștigat faima în perioada comunistă și a primit titlurile de “Artist meritat ” în 1973 și de “Artist al Poporului”  în 1977.

Este singura femeie albaneză onorată în viață cu Ordinul „Onoarea Națiunii” la 24 decembrie 2002 de către președintele Alfred Moisiu cu motivația: „Pentru valorile rare de artist de excepție, cu o popularitate extraordinară, pentru interpretarea magistrală a cântecului de muzică ușoară și populară, pentru bogăția valoroasă pe care a creat-o în școala albaneză de interpretare muzicală”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here