Luna noiembrie a fost anunțată de Ministerul Culturii ca fiind „Luna drapelului”. În acest context, Muzeul Național de Istorie a deschis expoziția intitulată „Spre Independență”, care cuprinde cursul evenimentelor către independența Albaniei, precum și artefacte ale semnatarilor. În discursul său, directorul Muzeului Naţional de Istorie, dr. Dorian Koçi a spus că această expoziție evidențiază contribuția deosebită a semnatarilor independenței. 

Dr. Dorian Koçi, directorul Muzeului Național de Istorie a spus: „Muzeul Național de Istorie obține, păstrează și studiază dovezi ale moștenirii istorice și culturale a Albaniei, care le comunică și le prezintă într-un mediu care promovează educația și divertismentul. De asemenea, organizează și permite activități care îi susțin viziunea și misiunea. Ismail Qemali este cunoscut drept „părintele independența Dintre obiectele expuse de Ismail Qemali în NHM putem aminti stiloul pentru semnarea actului de independență a Albaniei.În pavilionul Național Renașterii a fost expus și un mic steag textil folosit de Ismail Qemali, cu câteva busturi realizate de Artev. Elevii Academiei. iar în ianuarie 2008 cabinetul Guvernului de la Vlora, care a fost aprobat la 4 decembrie 1912”. 

La conferință au fost invitați specialiști în domeniu de la Institutul de Istorie din cadrul Academiei de Studii Albanologice. 

Albania s-a declarat independentă la Vlora la 28 noiembrie 1912 de către Ismail Qemali. La declarația de independență au participat 83 de delegați din toate teritoriile albaneze. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here