Tirana va fi decorată cu statuia unei figuri feminine importante, cea a Reginei Geraldine. Statuia reginei Geraldine va fi în rochia de mireasă. 

Prințul Leka și Prințesa Elia, în cadrul interviului pentru „Rudina” de la TV Klan, au mai arătat câteva detalii despre evenimentul istoric care va marca capitala. 

Principesa Elia Zaharia Zogu a spus ca statuia este la marime reala, purtata cu rochia de mireasa, din momentul in care a devenit mireasa. Ea a spus că această statuie este un simbol, deoarece viața politică din Albania este dominată de figuri masculine și avem puține simboluri feminine care ne pot reprezenta și ne unifica. Regina Geraldine mai târziu Mama Geraldine sau Contesa Géraldine Margit Virginia Olga Mária Apponyi de Nagyappony 6 august 1915-22 octombrie 2002, a fost regina Albaniei și soția regelui Zogu I și mama lui Leka Zogu. 

În procesul de evaluare a figurilor care au contribuit la orașul Tirana, dar și la solicitarea Ambasadei Ungariei, Consiliul Municipal din Tirana a aprobat amplasarea statuii Reginei Geraldine pe strada Fortuzi, lângă Zogu I. Bulevard. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here