Muzeul Național de Artă Medievală a organizat expoziția și atelierul “Dardharët”. Aceasta a fost a doua sesiune științifică despre ei.

În cadrul Zilelor europene ale patrimoniului cultural, 29 septembrie, Ziua Patrimoniului Cultural Național, Muzeul Național de Artă Medievală, organizează expoziția și atelierul „Dardharët”, pe dt. 1 octombrie, ora 11:00.

Dezvoltarea socială, culturală, educativă a perei, a reflectat o creativitate diversă între secolele XIX și XX. Această creativitate a lor a adus un număr mare de lucrări iconografice, fresce, seculari și mulți autori care s-au apropiat de spiritul occidental și au adus inovații în artele plastice.

În urma lui Kristofor Naslaz și Kristaq Balli, care au fost primii care au cercetat și au aruncat lumină asupra iconografilor Dardharë, viața și activitatea lor, la aceasta sesiune, au fost aduse alte cercetări, discuții, referințe despre ei.

Participanți au fost:

Prf. Asc. Dr. Kostantinos Giakoumis din Colegiul Universitar „Logos”, Dr. Dorian Koci Director al Muzeului Național de Istorie,

Prof. Dr. Pandi Bello, Muzicolog, Dr. Ermiona Braholli Lector la Universitatea „Fan Noli”,

Doamna. Fjoralba Prifti Director al Muzeului Național de Artă Medievală, Dl. Genti Proko Cercetător și șef al sectorului laboratorului de restaurare și consolidare, Muzeul Național de Artă Medievală.

Prietenii permanenți ai Muzeului au fost de asemenea prezenți, adica locuitorii din Dardha.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here