Castelul Preza este acum în mâinile specialiștilor! Lunga așteptare se apropie de sfârșit. Avariat de cutremurul din noiembrie 2019, Castelul din Preza a suferit deja restaurări. Arhitecții și specialiștii lucrează de luni de zile pentru a trata toate daunele aduse turnului cu ceas, turnului circular și zidului de fortificație, pentru a realiza stabilizarea și întărirea structurilor. Doamna Ministru Margariti anunță că au loc lucrări pentru întărirea zidurilor de fortificație ale castelului pentru consolidarea acestuia, asigurându-i moștenirea din generație în generație. Castelul din Preza este construit pe o stâncă care se extinde descendent în direcția nord-sud. Partea de est a castelului este protejată de terenul în sine, în timp ce partea de vest este un teritoriu plat, prin urmare, fortificația este concentrată în această parte. Restaurarea Castelului Preza, unul dintre cele mai deteriorate monumente de la cutremurul din noiembrie 2019, continuă.

Anunțul

Restaurarea turnurilor Preza are un grad considerabil de dificultate. De luni de zile, arhitecții și specialiștii CHwB Albania au lucrat pentru a trata toate pagubele din turnul cu ceas, turnul circular și zidul de fortificație, pentru a realiza stabilizarea și întărirea structurilor.

În prezent se lucrează la consolidarea zidurilor de fortificație ale castelului pentru a-l consolida și a-i asigura patrimoniul din generație în generație.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here