Ziua Mondială a Teatrului este celebrată la data de 27 martie, începând din 1962, la inițiativa Institutului Internaţional de Teatru.

Astăzi le urăm „La mulți ani!” tuturor celor care trudesc în fața și în spatele cortinei și le mulțumim pentru munca lor!

Anual, Institutul Internaţional de Teatru – instituție non-guvernamentală, fondată în 1948 la inițiativa UNESCO – invită o personalitate sau chiar mai multe care să transmită un mesaj ce va fi citit în toate instituțiile partenere din cele peste 100 de țări.

Mesajul internaţional pentru Ziua Mondială a Teatrului aparţine în acest an actriţei Helen Mirren:

„Au fost momente atât de dificile pentru spectacolele live, pentru mulți artiști, tehnicieni, pentru toți cei care au o profesie și așa nesigură. Poate că tocmai această nesiguranță i-a făcut mai capabili să supraviețuiască, cu ingeniozitate și curaj, acestei pandemii. Imaginația lor i-a ajutat să comunice, să fie inventivi și distractivi online.

De când există viață pe planetă, oamenii și-au spus povești, iar frumoasa cultură a teatrului va trăi atât timp cât vom rămâne aici.

Creativitatea scriitorilor, designerilor, dansatorilor, cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor, va înflori din nou cu o nouă energie și o nouă înțelegere a lumii în care trăim. Abia aștept!”

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here