Biblioteca Publică „Dritëro Agolli” a primit o atenție deosebită prin discursul șefului acestei instituții dna. Klodjana Gjata la conferința internațională, „The 3rd China-CEEC curators’ Forum of Libraries Union”, desfășurată la Nanjing, China. Pentru al treilea an consecutiv, la această conferință internațională a fost invitată Biblioteca Publică „Dritëro Agolli”, care a creat o tradiție și transmite mesaje puternice de cooperare în domeniul activității bibliotecilor, dar și schimbul de idei și experiențe ale țările participante. Având grijă de detaliile mai fine ale organizării acestei conferințe, organizatorii întâlnirii au acordat primul spațiu directorilor bibliotecilor orașului Nanjing și HangZhou, care în discursul lor de bun venit au exprimat importanța participării la această întâlnire ca punte de schimb între culturi și experiențe de bibliotecă. Pornind de la misiunea și viziunea muncii unei biblioteci, liderii menționați mai sus au subliniat importanța implicării comunității în activitățile bibliotecii pentru a crește influența în rândul tuturor membrilor. În cadrul acestei conferințe, Biblioteca Fier a fost reprezentată de dna. Klodjana Gjata, unde prin discursul său în 15 țări europene, Biblioteca „Dritëro Agolli” a avut și ocazia să prezinte activități și proiecte anuale. Într-o prezentare clară cu date concrete dna. Klodjana Gjata a anunțat activitățile cheie ale Bibliotecii care au devenit deja o tradiție consolidată și care pentru toți participanții la această conferință au suscitat mult interes și au fost apreciate prin comentariile lor. Merită subliniat faptul că Biblioteca „Dritëro Agolli” a fost evaluată de instituțiile de cultură, drept una dintre cele mai bune biblioteci din țară, care, prin politicile și activitățile sale, s-a transformat într-o mare poartă de acces, frecventată de toate vârstele. În cadrul acestei conferințe s-au discutat teme precum: promovarea cărții, inovația, tipurile de literatură, serviciul de carte, spațiul urban de lectură, importanța lecturii în rândul tinerilor etc. Ceea ce s-a remarcat a fost dorința și intenția de a aprofunda în continuare cooperarea dintre bibliotecile care fac parte din Uniune și promovarea dezvoltării după modele internaționale.
Tradițiile și ospitalitatea lor continuă să rămână atractive și trezesc mereu dorința de a fi prezent la astfel de întâlniri fructuoase de schimb de experiență între diferite țări ale lumii.
Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Conţinutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP