Rama schimba guvernul! Șapte posturi ministeriale au fost afectate de schimbările din guvern, care au fost făcute publice de premierul Edi Rama la ședința Adunării Partidului Socialist. Guvernul va avea o nouă componență, cu un număr mai mare de femei în funcții executive. Aceste modificări sunt așteptate să fie transmise mâine, urmând să fie decretate de Președintele Republicii Bajram Begaj.
„Ministrul Finanțelor și Economiei, Ervin Mete, Ministrul Europei și Afacerilor Externe, Igli Hasani. Ministrul Educatiei, Tineretului si Sportului, Ogerta Manastirliu. Ministrul Agriculturii, Anila Denaj. Ministrul Sănătății, Albana Koçiu. Ministrul de stat pentru Antreprenoriat, Delina Ibrahimaj. Și în sfârșit, dar nu în ultimul rând, având în vedere că munca depusă în materie de standarde și servicii a fost pusă la culcare și, pe de altă parte, ne-a remarcat clar, atât cu ultimele alegeri locale, cât și cu marile provocări ale administrației locale în acest sens. nouă fază de dezvoltare, chiar așa cum am vorbit înainte, necesitatea coordonării în timp real între administrația centrală și cea locală, nu vom mai avea un ministru de stat pentru standarde și servicii, vom avea un ministru de stat pentru putere locală și această nouă funcție în guvern va fi acoperită de Arbi Mazniku”, a spus Edi Rama. Potrivit premierului, aceste schimbări sunt menite să aducă mai multă energie și accelerarea reformelor, pentru realizarea proiectului Albania 2030.

Schimbări în cabinetul guvernamental

  • Ministrul Europei și Afacerilor Externe, Igli Hasani
  • Ministrul Educatiei si Sportului, Ogerta Manastirliu
  • Ministrul Economiei și Finanțelor, Ervin Mete
    -Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Anila Denaj
  • Ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Albana Koçiu,
  • Ministrul de stat pentru antreprenoriat și climat de afaceri, Delina Ibrahimaj
  • Ministrul de stat pentru administrația locală, Arbian Mazniku

Liderul majorității a propus și noile nume ale secretarilor Partidului Socialist.

„Secretarul Organizației, Ardian Çela. Secretar Resurse Umane, Eduard Ndreca. Secretarul femeilor, Evis Kushi. Secretarul pentru digital și tineret, Etjen Xhafa. secretar de Relații Externe, Romina Kuko. Secretarul Afacerilor Electorale, Eridjan Salianji. Secretarul Programului, Milva Konomi”.

Secretariatul

Secretar general, Blendi Klosi

Secretar organizatoric, Ardian Çela

Secretar Resurse Umane, Eduart Ndreca

Secretarul femeilor, Evis Kushi

Secretar digital, Etjen Xhafa

secretar pentru Relații Externe, Romina Kuko

secretar pentru afaceri electorale, Eridjan Salianji

Secretarul Programului, Milva Ekonomi

GIF Image