Fostul ministru adjunct al Sănătății, Klodian Rjepaj, a fost arestat din ordinul CSAC în această joi (17 august), la solicitarea SSAC, fiind suspectat că ar fi implicat în anchetele pentru concesiunea de sterilizare. A fost arestat și omul de afaceri Ilir Rrapaj, care a câștigat licitația Ministerului Sănătății pentru sterilizarea echipamentelor chirurgicale și a sălilor de operație. Prin urmare, Rrapaj este acuzat de fraudă.
RTSH24 informează că au fost emise 7 mandate de arestare pentru alți funcționari ai Ministerului Sănătății. De asemenea Saimir Kadiu, director economic, și Marsela Serjanaj, director juridic, au fost puși în arest la domiciliu. S-a dispus să se prezinte Șeful de Chirurgie de la QSUT, Arben Gjata, Naile Ajazi, Genc Burazeri și Pertef Mersini, acuzați de „fals și abuz de atribuții”.
Fostul ministru adjunct Rjepaj este primul funcționar al Departamentului Sănătății care a fost interogat de Procuratura din Tirana pentru concesiunile ministerului. În 2016, a fost întrebat despre acuzații în calitate de cunoscut, acesta fiind președintele Comisiei de evaluare a ofertelor. Pe 4 august, fostul ministru al Finanțelor, Anila Denaj, a fost interogat și în SSAC, despre această concesiune, în timp ce mai devreme a depus mărturie și fostul ministru al Sănătății, Ilir Beqaj. Concesiunea de sterilizare este primul denunț făcut la SSAC, depus de Nisma Thurje la 23 decembrie 2019, la trei zile de la înființarea Parchetului Special.

GIF Image